Quote: Siddhartha

Inner versus externe begeleiding.

Siddhartha leert dat de verlichting niet bereikbaar wordt door leerkrachten, omdat het niet kan worden onderwezen — omdat verlichting van binnenuit komt.

Hij zegt;  op zoek naar verlichting is in eerste instantie door te zoeken naar externe begeleiding van georganiseerde religie in de vorm van de brahmanen, boeddhisten of andere religies. Wanneer deze externe spirituele bronnen niet de kennis en de begeleiding kunnen geven, die hij nodig heeft dan vervangt hij hen voor de materiële wereld, weer gericht op een externe bron in zijn zoektocht.

Als deze bronnen hem /haar ook niet  de wijsheid leren en vervulling geven, dan komt de mens tot conclusie dat hij nu de wijsheid binnenin zichzelf moet vinden. Dit besef zelf komt van binnenuit.

Door je eigen ontevredenheid verlaat je religie en dan de materiële wereld omdat je weet dat er meer is. Niet omdat een externe bron het zegt.

Uiteindelijke zal het bereiken van Nirvana niet door iemand anders veroorzaakt kunnen worden, maar door het meegeven van de wijsheid en hem/haar via een interne verbinding met de rivier contact laten maken, dit is binnenin jezelf en het omvat het hele universum.

 

03072016_vortexfocus_ellenmentor_LOA.png

01_Stationary_files_UEO_logo 2016-05-04 01-00-11

 

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s