Tijdbesparende Tips

Afgeleid door Browsen

Je bent online aan het zoeken…….. En wat gebeurt er? Je wordt afgeleid door zo veel informatie.

Heb je ooit gemerkt, terwijl je aan het browsen bent dat je op een moment erachter komt dat je niet meer kan herinneren wat je aan het zoeken was?

TIP: Doe dit afleiding te voorkomen.

Jouw focuspunt. Schrijf je doelstelling van je zoekopdracht op papier. Om te voorkomen dat je afgeleid wordt want dat zal zeker gebeuren. Ik raad aan om verschillende mappen /folders voor verschillende onderwerpen te maken. U kunt dit doen in je “favorieten” menu van uw internet-browser. Bijvoorbeeld de naam van deze map: “Te onderzoeken”. Elke keer dat je interessante informatie tegenkomt plaats/link het in deze map “Te onderzoeken”.

Dat betekent dat je je alleen focust op de informatie die je nu echt nodig hebt op dit moment. Wanneer je gevonden hebt wat je zocht, schrijf dit op jouw papier. Op deze manier hoeft je niet de zoekactie om opnieuw te doen omdat je het bent vergeten. Ook als de informatie of product dat je zocht niet van toepassing is en niet voor jouw project gaat gebruiken. Schrijf je bevindingen op. bijv: niet nu niet voor mij. of Perfect. Bellen. of welke actie er ook daar vanuit gaat volgen.

Als je de tijd hebt, of misschien weet je niet wat te doen voor je project. Check dan je folder/ map met interessanten website vol informatie en je zult weer vele geweldige nieuwe ideeën daarvan krijgen. Dit is wel de tijd om van alles te onderzoeken en nieuwe leads te maken. Deze ideeën zijn de moeite waard voor een follow-up.

Dit is de WEL tijd om jezelf te laat gaan tijdens het browsen. Surfen is creatieve werk! Want het geeft ideeën en tips. Dit is de tijd om te volg je intuïtie online. Je klikt en klikt en gaat van website naar website. Dit is absoluut een goede “trick” als je vastzit en geen inspiratie hebt op dat moment. Je zult merken dat je op bepaalde dingen intuïtief gaat klikken.

Laat me weten hoe dit werkt voor je. & klik op LIKE voor me.

EllenMentor_/|\_ The Leading Edge Thinker  – Vortex – Focus on Business

twitter: @mentor_ellen

 

 

 

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s